Kennismaking

Maak gerust een vrijblijvende afspraak voor een kennismakingsgesprek en kom eens kijken in de spelkamer. Ook een telefonische kennismaking is mogelijk. Houd er rekening mee dat ik tijdens de therapie de telefoon uitschakel, waardoor ik niet altijd telefonisch bereikbaar ben. Je kunt altijd een e-mail, app of sms sturen en dan plannen we een belafspraak.

 

Intakegesprek

Als er een klik is en je besluit speltherapie voor je kind te starten, plannen we een intakegesprek.

In dit gesprek bespreken we de hulpvraag van je kind en worden afspraken gemaakt over de therapie.

3 observatiesessies

Je kind en ik gaan aan de slag! Elkaar leren kennen en een vertrouwensrelatie opbouwen is de eerste stap.

Tijdens deze fase probeer ik de speltaal van het kind te leren kennen. Wat zijn thema’s die vaak terugkomen? Het voelt het kind zich?

Voortgangsgesprek

Na drie observatiesessies is er een oudergesprek. Wat zie ik bij jullie kind? Wat valt me op, wat herkennen jullie hiervan en wat juist niet? In het oudergesprek bespreken we het vervolg, de methode die we gaan inzetten en alle overige afspraken.

5 spelsessies

Met spelmaterialen en miniaturen, knutselmateriaal of bouwmateriaal als communicatiemiddel praat ik met jullie kind. Je kind kiest zijn eigen spel, ik speel met hem mee en vorm mijn beeld. Ook zal ik spelactiviteiten inzetten die passen bij de hulpvraag.  Een spelsessie is één keer in de week, zo veel mogelijk op een vast tijdstip. Een spelsessie duurt 45 minuten.

Speltherapie de Speelvijver zit vlak bij het centrum van Ommen, zodat u tussendoor even boodschappen kunt doen of een wandeling kunt maken in het natuurgebied naast de praktijk.

Voortgangsgesprek

Hoe gaat het met jullie kind? Zien jullie veranderingen in het gedrag van je kind de laatste weken? Wat kunnen jullie als ouders doen om je kind te ondersteunen? In een oudergesprek stemmen we samen het vervolg af.

5 spelsessies

Het ene kind heeft genoeg aan vijf sessies, het andere heeft er tien of meer nodig voordat het doel behaald is. Wat wel standaard is, is dat we na vijf sessies steeds een voortgangsgesprek voeren.

Eindgesprek

Is jullie kind klaar met de speltherapie en sterk genoeg om zonder therapie verder te gaan? Dan gaan we, zonder jullie kind erbij, om tafel om het verloop en de afronding van de behandeling te bespreken.

Afsluitende spelsessie

In een een-op-een slotsessie met je kind neem ik de laatste dingen door met je kind. Samen ronden we de behandeling af.