Maak nu een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Mijn naam is Wemmy Seinen.

Sinds mijn opleiding HBO-Jeugdwelzijnswerk werk ik vol enthousiasme met kinderen. In de loop van de jaren ben ik me gaan richten op het spel van kinderen, in al zijn varianten. Spel speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van een kind. Meestal gaat spelen vanzelf, maar soms is er extra hulp nodig. Als spelbegeleidster heb ik veel kinderen geholpen om te leren spelen en plezier te krijgen in spelen en het maken van contact. 

Omdat ik zag hoe belangrijk spel is voor kinderen en wat kinderen in hun spel allemaal laten zien, ben ik de post-hbo opleiding tot speltherapeut gaan volgen. Hier heb ik geleerd hoe  spel kan helpen bij het begrijpen van de leefwereld van een kind en hoe door therapie spelenderwijs problemen kunnen worden verminderd of opgelost. In speltherapie worden kinderen spelenderwijs krachtiger. Ik vind het mooi om te zien hoe kinderen tijdens de speltherapie opbloeien en weer in hun kracht komen te staan. Daarnaast help ik  ouders om hun kind beter te begrijpen.

Ik ben creatief en vindingrijk. Kijken naar mogelijkheden, dat is mijn uitgangspunt. Zorgvuldigheid en betrouwbaarheid vind ik hierbij erg belangrijk.