Ervaringen van ouders

Wij kwamen met onze 5-jarige zoon bij De Speelvijver vanwege extreme boze buien. Hij leek moeite te hebben met het verwerken van zijn emoties wat zich uitte in tegendraads gedrag en boosheid met agressief gedrag. Daarnaast was er mogelijk sprake van overprikkeling al is dat niet heel duidelijk te herleiden.

De bezoekjes aan Wemmy waren bijna een uitje voor onze zoon. Hij ging met veel plezier naar de speltherapie en wilde liefst langer blijven wanneer hij opgehaald werd.

Na een aantal weken merkten we dat hij een rustig plekje opzocht wanneer hij boos of verdrietig was om even tot rust te komen waarna hij weer gewoon mee kon komen in het gezin. Na 7 sessies hebben we afgerond en we merken dat de speltherapie duidelijk resultaat heeft. Wanneer onze zoon verdrietig, boos of teleurgesteld is kan hij er beter mee om gaan en hij vertoont geen gewelddadig gedrag meer. Hij tekent nu vaak wat er gebeurd is en hoe hij zich daar bij voelt wanneer hij zich even afzondert en voelt zich erna duidelijk opgelucht.

Door de goede klik tussen behandelaar en kind is heel snel het doel behaald.