Maak nu een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Ervaringen van ouders

Wij kwamen met onze 5-jarige zoon bij De Speelvijver vanwege extreme boze buien. Hij leek moeite te hebben met het verwerken van zijn emoties wat zich uitte in tegendraads gedrag en boosheid met agressief gedrag. Daarnaast was er mogelijk sprake van overprikkeling al is dat niet heel duidelijk te herleiden.

De bezoekjes aan Wemmy waren bijna een uitje voor onze zoon. Hij ging met veel plezier naar de speltherapie en wilde liefst langer blijven wanneer hij opgehaald werd.

Na een aantal weken merkten we dat hij een rustig plekje opzocht wanneer hij boos of verdrietig was om even tot rust te komen waarna hij weer gewoon mee kon komen in het gezin. Na 7 sessies hebben we afgerond en we merken dat de speltherapie duidelijk resultaat heeft. Wanneer onze zoon verdrietig, boos of teleurgesteld is kan hij er beter mee om gaan en hij vertoont geen gewelddadig gedrag meer. Hij tekent nu vaak wat er gebeurd is en hoe hij zich daar bij voelt wanneer hij zich even afzondert en voelt zich erna duidelijk opgelucht.

Door de goede klik tussen behandelaar en kind is heel snel het doel behaald.

Onze zoon van 9 had op school regelmatig boze buien. Nadat onze zoon van werd gediagnosticeerd met autisme kwamen we bij de Speelvijver terecht. Tijdens speltherapie werd spelenderwijs geoefend met het leren herkennen van emoties bij hemzelf en bij anderen. Zijn boze buien verminderden en hij kon beter uiten wat hij lastig vond of waar hij hulp bij nodig had. Tijdens de maandelijkse oudergesprekken kregen wij als ouders uitleg en adviezen en werd er ingegaan op onze vragen. Deze combinatie was erg prettig. De boze buien zien we veel minder en als ze er zijn weten we hoe we hier mee om kunnen gaan.

Onze dochter was somber en trok zich steeds vaker terug op haar kamer. Door speltherapie ontdekten we wat er daadwerkelijk speelde bij haar. We begrijpen haar nu beter. Ze is weer vrolijk en speelt weer met haar vriendinnen.

Sinds de scheiding verliep het contact tussen mij en mijn 5-jarige zoon moeizaam. Hij was snel boos en we hadden veel ruzie. Theraplay heeft mij geholpen om de negatieve spiraal te doorbreken. Tijdens de therapie stond het samen plezier hebben voorop. Tijdens de oudergesprekken kreeg ik handvaten hoe de sfeer thuis verbeterd kon worden. De negatieve spiraal is doorbroken en we hebben weer plezier samen.